Douaneloods waar Vorsselmans Solar zonnepanelen heeft geplaatst.

BIPV integreert alles in een geheel

Building Integrated Photovoltaics (BIPV) zijn dé zonnepanelen van de toekomst. Zoals de term aangeeft zijn de zonnecellen geïntegreerd in het gebouw. Meer concreet in de schil ervan. Dus in het dak, de gevel of de ramenpartij. De geïntegreerde materialen en systemen komen dus in de plaats van conventionele bouwmaterialen.

BIPV wekken dus niet enkel energie op, maar combineren vele functies. Denk bij het dak bijvoorbeeld ook aan zonwering, thermische isolatie en veiligheid. Maar natuurlijk maken ze je gebouw ook waterdicht, en kunnen ze ingezet worden tegen geluidsoverlast.

Bovendien heeft deze oplossing vaak ook een esthetische meerwaarde. Door het strakke design bijvoorbeeld geven deze een nieuwe look aan je gebouw.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat BIPV enorm aan populariteit wint, en dé groeier is binnen de fotovoltaïsche industrie. Building Integrated Photovoltaics is ongetwijfeld de oplossing voor jouw groot project.

Referenties

BIPV voor douaneloods in Essen

2910 Essen

Wie de Douaneloods in Essen binnenwandelt, staat meteen versteld van deze prachtig gerestaureerde ruimte. Maar er is meer. In dit historisch gebouw zit ook een BIPV ‘verstopt’. Op een hoogte van 16 meter pronkt een innovatieve lichtstraat met een transparant systeem dat eindeloos zonne-energie opwekt.

Douaneloods waar Vorsselmans Solar zonnepanelen heeft geplaatst.
Brandweerkazerne waar Vorsselmans Solar zonnepanelen heeft geplaatst.

BIPV voor de brandweerkazerne in Houten

3433 NK Houten

De brandweerkazerne van Houten is een bijzonder gebouw. Niet alleen omwille van haar architectuur maar ook omwille van haar ingebouwde technologie. In al dat glas is namelijk een fotovoltaïsch systeem ingebouwd om het gebouw van stroom te voorzien.

Wij bij Vorsselmans zijn ervan overtuigd dat dit soort Building Integrated Photovoltaics de toekomst zijn. Ze zijn materiaalbesparend omdat alles in één element zit en op die manier ook goedkoper qua plaatsingsuren. Ook esthetisch winnen dit soort oplossingen het met vlag en wimpel van zonnepanelen.

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem gerust contact op met ons en we helpen je graag verder! Je kan ons telefonisch en via mail contacteren of maak een afspraak en kom langs.

Contact opnemen
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.