Aanpassingen bij Fluvius in het jaar 2024

Mogelijkheid voor particuliere klanten om meer panelen te plaatsen zonder netstudie, een verplichte aanmelding voor laadpalen en een capaciteitswijzer voor bedrijven. Lees er hier meer over!

Blogartikel Vorsselmans Solar

Particuliere installaties tot 25 kVA

 

De grens voor grote productie-installaties wordt verhoogd van 10 kVa naar 25 kVA. Dit geeft een particuliere klant de mogelijkheid om meer zonnepanelen te plaatsen zonder dat een netstudie moet worden aangevraagd. Dit betekent veel tijdsbesparing voor de meeste klanten, omdat de looptijd van een netstudie een aantal weken kan duren.  

Nieuws over zonne-energie & meer

Geboeid door zonnepanelen en thuisbatterijen? Schrijf je dan snel in, en ontvang al het nieuws hierover in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!
Er is iets mis gelopen... Probeer het opnieuw.

Verplichte aanmelding voor laadpalen bij Fluvius:

 

Sinds Juni 2021 is het verplicht om je laadpaal aan te melden met een vermogen van 5 kVa of hoger bij Fluvius. Dit kan nu heel eenvoudig via mijn Fluvius.

Een melding is verplicht voor alle klanten die een laadpaal laten installeren. Vorsselmans Solar kan als installateur de aanmelding van de laadpaal in naam van de klant doen.

Capaciteitswijzer:

 

Fluvius lanceerde de capaciteitswijzer die bedrijven aangeeft onder welke voorwaarden afname of injectie mogelijk is op het elektrische middenspanningsnetwerk in heel Vlaanderen. Zeer belangrijke informatie voor bedrijven die een zwaarderenetaansluiting nodig hebben of voor bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor laadpaalparkings of wind-zonneparken.  

Vraag een offerte aan

Meer nieuws

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.