Fiscale voordelen van een laadstation

Geen elektrische wagens zonder laadstations. Daarom geeft de federale overheid een fiscaal voordeel om de aangroei van het aantal laadstations te stimuleren, zowel thuis als op het werk. Wij geven jullie graag inzage in de voordelen en voorwaarden.

Blogartikel Vorsselmans Solar

Ben je zelfstandige of wil je laadpalen voorzien voor je bedrijf?

Tot 31 augustus 2024 kan je genieten van een verhoogde kostenaftrek van 150%. Deze wetgeving is geldig voor heel België.

Wat is de voorwaarde?

De enige voorwaarde hier is dat het laadstation steeds publiek toegankelijk dient te zijn (tijdens de openingsuren of daarbuiten).

Nieuws over zonne-energie & meer

Geboeid door zonnepanelen en thuisbatterijen? Schrijf je dan snel in, en ontvang al het nieuws hierover in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!
Er is iets mis gelopen... Probeer het opnieuw.

Ben je particulier?

Wil je als particulier een laadpaal bij je thuis installeren, dan kan je 30% belastingvermindering krijgen tot 31 december 2023. Tot eind 2024 geniet je nog van 15% vermindering en dit zowel voor huurder als eigenaar.

Wat zijn de voorwaarden?

De laadpaal dient in de onmiddellijke nabijheid van uw woning geplaatst te worden. Het dient een intelligent laadstation te zijn - dat wilt zeggen: de laadtijd en het laadvermogen moeten door een energiebeheersysteem gestuurd kunnen worden. 

Je dient bovendien gebruik te maken van groene stroom voor het laden – deze dient gekeurd te zijn door een erkend keuringsorganisme. 

Beperk jouw impact op het milieu en laad slim!

Nog vragen of graag meer uitleg? Je kan hiervoor steeds terecht op solar@vorsselmans.be of op het nummer 03 690 04 41.

Vraag een offerte aan

Meer nieuws

Wij maken gebruik van cookies
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren.

Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.