Vlaanderen legt massaal zonnepanelen

Vlaanderen wordt steeds duurzamer want onze daken liggen steeds voller met zonnepanelen. Dit blijkt uit cijfers van het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap.

Blogartikel Vorsselmans Solar

De Paasvakantie is in zicht en veel Vlamingen kijken reikhalzend uit naar het eerste echte lenteweer. Niet alleen is het uiteraard heerlijk in het zonnetje vertoeven, maar ook de zonnepanelen renderen dan op volle toeren. Voor veel mensen is dat laatste ook een reden om naar de lentezon uit te kijken, want onze daken liggen steeds voller met zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap.

Nieuws over zonne-energie & meer

Geboeid door zonnepanelen en thuisbatterijen? Schrijf je dan snel in, en ontvang al het nieuws hierover in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!
Er is iets mis gelopen... Probeer het opnieuw.

Aantal zonnepanelen in opmars

Van 230.322 in 2013, naar 909.728 in 2023. Het aantal zonnepanelen is aan een ferme opmars bezig in Vlaanderen. Op tien jaar tijd kwamen er 679.406 installaties bij, bijna een viervoud van in 2013. Niet onbelangrijk: één zonnepaneel komt niet noodzakelijk overeen met één zonnepaneelinstallatie. Eén installatie kan immers meerdere zonnepanelen bevatten om je huis van energie te voorzien. Jaar na jaar stijgt het aantal nieuwe zonnepaneelinstallaties verder.

Enkel in 2021 kende Vlaanderen een kleine dip en kwamen er minder bij dan de jaren ervoor. Mogelijks zorgde de heisa rond de terugdraaiende teller voor een terughoudendheid bij de consument. De stijging het jaar nadien kan dan weer verklaard worden door de hoge energieprijzen na de inval van Rusland in Oekraïne en de goedkope prijzen voor zonnepanelen.

Bodemprijzen

Heeft u nog geen zonne-installatie of denkt u aan uitbreiding van uw huidige installatie? Dan is nu het moment!

De prijs van zonnepanelen is fors aan het zakken en het blijft nog steeds dé goedkoopste energiebron die er is. Aangezien we ook meer verbruiken dan vroeger (meer mensen hebben een warmtepomp of een elektrische wagen), blijft dit voor vele gezinnen een ontzettend interessante investering. 

Contacteer onze Vorsselmans Solar specialisten voor meer uitleg!

Vraag een offerte aan

Meer nieuws

Wij maken gebruik van cookies
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren.

Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.