Batterijen Vorsselmans Solar

Thuisbatterijen verhogen de efficiëntie van je zonnepanelen

Waarom een thuisbatterij het verschil maakt? Zonnepanelen produceren enkel overdag elektriciteit terwijl je zelf vooral ’s ochtends en ’s avonds elektriciteit verbruikt. Die match kan dus beter en daarvoor zorgt een thuisbatterij.

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op die je niet onmiddellijk verbruikt als ze wordt opgewekt. Deze stroom kan je dan gebruiken als je ze wel nodig hebt. Dit is vaak op momenten als de zon niet meer schijnt. Zo bespaar je veel geld op je energiefactuur. Waarom? Elektriciteit die je zelf hebt opgewekt, is gratis.

Zo voorkom je dus dat je je zonne-energie goedkoop verkoopt om daarna duurdere elektriciteit te moeten aankopen.

Hoe werkt een batterij?

Verbruik tot 75% van je zonne-energie in plaats van 35%.

Als je veel thuis bent, kan je er gemakkelijk voor zorgen dat je je elektrische apparaten gebruikt als de zon schijnt. Als je niet veel thuis bent, is dat echter een stuk moeilijker. Om toch je zelf geproduceerde elektriciteit te gebruiken, is er de thuisbatterij. Deze zorgt ervoor dat de elektriciteit die je installatie overdag maakt, wordt bijgehouden tot je ze ’s avonds nodig hebt.

De thuisbatterij is een simpele en gebruiksvriendelijke oplossing om je zelfverbruik op te trekken van 35% naar 75%.

Werknemers van Vorsselmans Solar die zonnepaneel plaatst.

Ontvang een premie voor jouw thuisbatterij

Om te voorkomen dat je je elektriciteit overdag goedkoop verkoopt, om dan later op de dag duurdere elektriciteit te moeten aankopen. Heb je een thuisbatterij nodig. Deze kost natuurlijk ook geld. Gelukkig krijg je van onze Vlaamse overheid een aantrekkelijke premie. Hierdoor zal je je investering veel sneller terugverdienen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mezelf wapenen tegen het capaciteitstarief?
Wat doet een thuisbatterij?
Waarom is het van belang om mijn eigen geproduceerde stroom op te slaan?
Kan ik met een thuisbatterij netonafhankelijk worden?
Kan ik mijn thuisbatterij opladen met stroom van het net?
Waarom zou ik een thuisbatterij plaatsen?

Nog vragen? We helpen je graag verder!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem gerust contact op met ons en we helpen je graag verder! Je kan ons telefonisch en via mail contacteren of maak een afspraak en kom langs.

Contact opnemen
We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.